ZIEKTEKOSTENVERGOEDING ACNE BEHANDELING

Ik werk volgens de regels van de ANBOS en ik ben in het bezit van de specialisatie Acne, waardoor vergoeding via de zorgverzekering mogelijk is. Afhankelijk van uw polis kan deze behandeling worden vergoed door de zorgverzekering. De acnebehandeling wordt bij de meeste zorgverzekeringen wel vergoed.
Twijfelt u of dat ook u geldt? Raadpleeg dan uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Foto's / Acne Puberhuid

Acne zien we het meeste in de puberteit, maar de aandoening kan langer aanhouden en op elke leeftijd voorkomen; bij zowel mannen als vrouwen.


Wat is Acne?

Acne is de medische naam voor puistjes. Er zijn verschillende vormen van acne. De bekendste en meestvoorkomende vorm is acne vulgaris, die wij kortweg acne noemen.
De belangrijkste kenmerken van acne (vulgaris) zijn mee-eters, rode pukkels of bultjes, puisten en soms zelfs flinke ontstekingen. Acneklachten kunnen behalve in het gezicht ook voorkomen op de rug en de borst.


Verschillende soorten puistjes, welke heb jij?

Zijn alle puistjes acne? Nee. En bovendien is het ene puistje het andere niet. Er bestaan verschillende soorten puistjes. Daarom is de eerste stap naar een rustige huid om uit te zoeken waardoor jouw puistjes nu eigenlijk ontstaan. Want dan kun je de juiste behandeling en huidverzorging kiezen.
Waar de een veel last heeft van onderhuidse puistjes en ontstekingen, heeft de ander bultjes met zwarte puntjes. Sommige mensen hebben alleen puistjes op de kin en rond de mond, anderen hebben puistjes op het voorhoofd en langs de haarlijn. Op basis van ervaring en kennis onderscheid ik deze verschillende soorten puistjes en acne.
De huidklacht zorgt soms voor grote psychische problemen en stress (en dat is dan ook weer slecht voor de huid).
Het effect van acne (maar dat geldt ook voor andere huidproblemen zoals rosacea of eczeem) op de kwaliteit van leven wordt denk ik regelmatig onderschat.

Hoe ontstaat acné?

Het ontstaan van acné heeft verschillende oorzaken die tegelijkertijd of afzonderlijk van elkaar de huid beïnvloeden. Bovenaan staat dat de poriën verstopt kunnen raken door een verhoogde talgproductie en een verstoring van de afschilfering van dode huidcellen. Dit uit zich vaak in een verstopping zoals een mee-eter. Wanneer de verstopping in contact komt met de P.acnes bacterium(propionibacterium acnes kan veroorzaken) ontstaat er een ontsteking. Ook hormonen kunnen sterk van invloed zijn. Zo zien we vaak in de puberteit een toename van het mannelijk hormoon (androgenen) die de talgproductie stimuleren. Ook bij vrouwen kan een toename van androgenen zich voordoen. Daarnaast zien we bij vrouwen vaak een toename van acné rondom de menstruatie. Maar er zijn meer factoren die bijdragen aan het ontstaan of verergeren van acneklachten:
• Hormonale veranderingen• Genetische aanleg• Externe factoren zoals verkeerde cosmetica, luchtvochtigheid, mondkapjes• Voeding en leefstijl• Medicijnen• Microbioom

Verkeerde huidverzorging maakt dikwijls dat patiënten in een vicieuze cirkel blijven verkeren, men heeft vaak ‘alles’ al geprobeerd. Het overmatig reinigen met alcoholhoudende producten of vette, afsluitende crèmes kunnen zorgen voor een toename van acné. Stress en leefstijl en voeding kunnen sterk van invloed zijn op de huid. Zo kunnen zuivelproducten, vetten maar ook snelle suikers in voeding acné negatief beïnvloeden. De zon zorgt voor een verdikking en de bruining van de huid, waardoor de acné in eerste instantie lijkt af te nemen. Door verdikking van de huid zullen poriën echter sneller verstopt raken waardoor acné in veel gevallen toeneemt.
Tijdens de behandeling zal er eerst een dieptereiniging worden uitgevoerd. Hierbij worden mee-eters en overmatig talg in de huid verwijderd. Dit zijn de voorbodes van de ontstekingen (puistjes). Wanneer deze worden verwijderd zal het ontstekingsproces worden voorkomen.
Daarna zal er microdermabrasie of een exfoliant worden toegepast om uw huid voor te bereiden op de peeling. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat de peeling dieper in de huid komt en dus meer resultaat zal gaan geven.
Een peeling zorgt ervoor dat de talgproductie in uw huid wordt geremd, poriën worden gereinigd en bacteriën gedood, die de acne veroorzaken. Tevens wordt door de peeling de dode huidlaag verwijderd, waardoor het talg beter kan afvloeien en niet meer voor verstopping (mee-eters) zal zorgen.

Een behandelplan is nodig om een mooi resultaat te bereiken, een intake vooraf is daarom ook nodig. Samen gaan we bekijken welke behandeling het meest geschikt is voor jou . er zijn verschillenden behandeling en specifike producten die ik in een behandeling gebruik, soms met producten zoals lijnolzuur masker in combinatie van andere verschillende producten.
Het accent van een acne behandeling door mij ligt op het manueel reinigen van de huid. Hierbij worden blackheads en whiteheads (mee-eters) verwijderd met behulp van een dun, klein naaldje. Het doel van de dieptereiniging is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. Nadat de acne verminderd of verholpen is, kunnen er in enkele gevallen wat littekentjes achterblijven of is er een grove huidstructuur te zien.

Acne littekens behandeling

Acnelittekens zijn littekens als gevolg van hevige of milde vormen van acne. Deze littekens zien eruit als putjes, gaatjes of onregelmatige deukjes in je huid. Ook kan je huid wat verkleurd zijn rondom het litteken. Acnelittekens worden vaak als cosmetisch storend ervaren en verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf.
Bij de behandeling van acnelittekens moet de acne eerst helemaal uitgedoofd zijn. Er mogen dus geen puistjes meer zijn.

Ik behandel acne litekkens Met CHEMISCHE PEELING, Microdermabrasie, microneedling.
. Een chemische peeling verwijdert de bovenste huidlaag en werkt antibacterieel en ontstekingsremmend. Een diepe peeling is zeer geschikt voor het behandelen van acnelittekens. De gehele bovenste huidlaag wordt vernieuwd en werkt op collageen en elastine aanmaak. De hersteltijd van een diepe peeling is enkele dagen.
. Door middel van microdermabrasie verwijderd ik bestaande uit dode en oude huidcellen . Met deze methode kan de huid (in tegenstelling tot bij de peeling) plaatselijk en intensief behandeld worden.
. Microneedling bij acne littekens is het doel vaak als volgt:
Verminderen talgproductie/Aanmaak collageen en elastine/Vermindering littekens/Verfijnen poriën.
Wanneer de huid nog ontstekingen bevat kan de microneedling niet uitgevoerd worden maar kan beter gekozen worden voor een chemische peeling. Voor het verminderen van acnelittekens is microneedling de beste methode.
Door kleine gaatjes te maken in de huid wordt de huid “gefopt” dat hij kapot is. In werkelijkheid zijn de gaatjes heel snel weer dicht maar wordt de huid wel gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken waardoor bovenstaande doelen behaald kunnen worden met de microneedling behandeling.

Productadvies

Ik zal je adviseren wat betreft het reinigen en verzorgen van je huid om jouw huidconditie te verbeteren. Een goede huidverzorging en het gebruik van de juiste producten heeft grote invloed op het verminderen van acne.

EEN STRALENDE EN GOED AANVOELENDE HUID

Naarmate het aantal behandelingen vordert, zul je het eerste resultaat zien. Na een dieptereiniging is het resultaat vrij snel te zien. Voor de behandeling van acnelittekens zijn meerdere behandelingen nodig om een duidelijk resultaat te zien.

Kosten van de behandeling:

Acne behandeling (vanaf 50 min ) €59,00


Meer informatie nodig of een vrijblijvende afspraak?