Definitief ontharen

Foto's / Elektrisch ontharen 1

Wist je dat een elektrisch ontharen behandeling (deels of gedeeltelijk) vergoed kan krijgen, als je aanvullend verzekerd bent?

Dat is afhankelijk van jouw zorgverzekering. Informeer bij jouw verzekering of jij in aanmerking komt voor vergoeding. Ik ben aangesloten bij de branchevereniging ANBOS en voldoen aan alle eisen die zorgverzekeraars stellen m.b.t. vergoeding.

Elektrisch ontharen is een behandelmethode om ongewenste haargroei definitief te verwijderen. Wil je stoppen met scheren, harsen of epileren? Stap dan over op een definitieve ontharingsmethode. Elektrisch ontharen is geschikt voor alle haarkleuren. Ook de lichtere, grijze, dunne of rode haren kunnen met elektrisch ontharen behandeld worden.

Elektrisch ontharen is vooral geschikt voor kleine oppervlaktes (het gezicht) met enkele storende haren en voor haartjes die niet met Laserbehandelingen verwijderd kunnen worden. Door een minuscuul naaldje in het haarzakje te laten glijden en vervolgens stroom te geven wordt de haarfollikel beschadigd en vernietigd. De voedingsbodem is daarna vernietigd en het haartje krijgt geen voeding meer. De storende haren worden één voor één behandeld, waardoor er steeds dunnere en zwakkere haren terug komen. Door dit continu opnieuw te behandelen zullen uiteindelijk alle haren verdwijnen. Elektrisch ontharen is ongevaarlijk voor de huid.

De haartjes die verwijderd zijn, zijn definitief verwijderd. Maar in jouw lichaam zitten duizenden ”slapende haarzakjes” die onder invloed van diverse factoren (bijvoorbeeld hormonen tijdens zwangerschap of overgang of medicijnen) actief kunnen worden en een haartje kunnen gaan produceren. Het kan dus zijn dat er na verloop van tijd weer haartjes gaan groeien. Dit kan ik van te voren niet weten en hier zijn geen garanties over te geven. Er is geen enkel apparaat die de claim 100% permanent of definitief mag voeren. Uiteraard zijn er ook vele mensen waarbij er jarenlang geen enkele nieuwe haargroei ontstaat.

Hoeveel behandelingen nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de hoeveelheid haar, het type haar en het te behandelen gebied. Er zijn meerdere behandelingen nodig aangezien niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde groeifase bevinden. Haren die zich op moment van behandelen in de actieve groeifase bevinden, kunnen worden verwijderd d.m.v. elektrisch ontharen.

Is de behandeling pijnlijk?

Elektrisch ontharen kan een beetje branderig en onaangenaam aanvoelen, een gevoel dat doorgaans goed te verdragen is.

Wilt u meer informatie over de behandeling? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. De behandeltarieven zijn afhankelijk van de tijd die voor de behandeling nodig is, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Elektrisch ontharen (vanaf 30 min)  €55,00


Meer informatie nodig of een vrijblijvende afspraak?